Hybridi-sodankäynti ei ole mitään uutta. Aikoinaan vain netti puuttui, muuten keinot olivat samat.

Osta
Tilaa

 

SUOMI 100 vuotta juhlatarjouksena kirjan saa postitettuna hintaan 19:50
Kirja
Kirja perustuu pääasiassa Työväenarkiston luovuttamiin tutkija Johan Koiviston tekemiin T.J. Kuukkasen ja Viljo Kuukkasen autenttisiin henkilöhaastatteluihin, sekä Heimo Kuukkasen omakohtaisiin muistoihin isoisästä ja isästään.
Kirjassa on n. 50 mustavalkokuvaa eri aikakausilta.

Yli puoli vuosisataa työväenliikkeen myrskyisintä historiaa aikalaisten silmin. Tapahtumakuvauksia ammattiyhdistysliikkeen keskeisiltä näköalapaikoilta. 324 s.
Ammattiyhdistyshistoriaa, kuten se elettiin.
Yli 300 henkilönimeä ja runsaasti kuvia.

Mitä olivat metallin näennäisosastot (paperiosastot) ja mihin niitä tarvittiin? Mihin katosivat Työväenliiton rahat? Oliko Kommunistien vallankaappausyritys todellinen vaiko vain kuvitelmaa?

Valoa työväenliikkeen menneisyyden hämärään saa kotipostilaatikkoon kannettuna 19:50 euroa kpl. Sähkökirjana hinta on 10:00 euroa (sis. ALV). Kirja on myynnissä myös Työväenliikkeen kirjastossa 17:00 euroa (sis. ALV). Osoite: Sörnäisten rantatie 25 A 1
00500 Helsinki. Verkkosivu http://www.tyovaenperinne.fi. Yritysten tilaukset ja suurtoimitukset kannattaa tilata suoraan toimittajalta: heimo(ät)laserhallit.fi
tai hannu.kuukkanen(ät)webcag.fi Korvaa (ät) @-merkillä


Isä, poika ja Metalliliitto

Kolme polvea Kuukkasia ammattiyhdistysliikkeen palveluksessa.

Yli puoli vuosisataa ammattiyhdistysliikkeen historiaa aikalaisten kokemana ja kertomana.
Muistoja ja toimintaa ay-liikkeen johdossa. SDP:ssä, Metallityöväenliitossa ja SAK:ssa SDP:n ja TPSL:n edustajina

Isä, Toivo Johan Kuukkanen, oli Suomen Metallityöväen liiton liittovaltuuston pitkäaikainen puheenjohtaja ja ammattiyhdistysliikkeen sosialidemokraattisen vasemman laidan vahva vaikuttaja.
Metallin duunareiden joukosta noussut T.J. kertoo henkilöhaastattelussaan mm. kansalaissodan tapahtumista, puutteen ajan Suomesta, sekä Työläisliiton ja Metallityöväen-liiton uudelleen perustamisesta.

Pojastaan Viljo Kuukkasesta kaavailtiin Metallin Valdemar Liljeströmin kaatajaa mutta toisin kuitenkin kävi. Yhteinen taistelu kommunisteja vastaan sai Kuukkasen luopumaan SML:n nokkapaikan tavoittelusta Metalliliiton VII liittokokouksessa, liiton ja Suomen hyväksi.
Kuukkasen haastattelu kertoo sodan jälkeisestä, epävakaista ajoista ja sosialidemokraattisen ammattiyhdistysliikkeen taistelusta kommunistien ammattiliittojen valtausta vastaan ja varautumisesta kommunistien mahdolliseen valtaannousuun Suomessa.
Nykyisiä Venäjän vihreitä miehiä vastasi suomalainen kommunistiliike, jota Neuvostoliitto tuki ja organisoi.
Viljo Kuukkanen oli Sos.Dem. Nuorisoliiton johtotehtävissä ja kertoo mm. kyseenalaisesta varainhankinnasta poliittisten nuorisojärjestöjen hyväksi. Kaikki keinot olivat kylmässä sodassa luvallisia.

Hänellä oli näköalapaikka myös SOTE-ajan ongelmiin ja oma rooli niiden ratkaisemisessa.
Ammattiyhdistysliikkeen toimissaan hän näki suurten lakkojen taustat, sekä kertoo työväenliikkeen ja työnantajapuolen toiminnasta sopimusneuvotteluissa. Hän oli myös tulkitsemassa tehtyjä työehtosopimuksia työtuomioistuimessa jossa hän vaikutti ammattiyhdistysliikkeen edustajana vuosina 1962 – 1970.

Pojanpoika Heimo Kuukkanen kertoo omia muistojaan isoisästä ja isästä, sekä lyhyestä ajasta ammattiyhdistystoiminnan parissa. Hänestä tuli myöhemmin yksityisyrittäjä ja työnantaja.

Kirjan voi ostaa myös erittäin edullisesti Kivilinnan työkonemyymälästä Herttoniemestä, Sahaajankatu 11, 00880 Helsinki. Saatat saaada
sen jopa kylkiäisenä isommista
ostoksista.
Verkkosivu kivilinna.fi >Kirja on myynnissä Työväenliikkeen kirjastossa Helsingissä ja verkossa >