Arto Mikkonen

Arto Mikkonen nuorena kitaristina. Kuvassa hänellä on käsissään vanha rakas akustinen.

Soolokitaristimme Arde Arto Mikkonen liittyi Passereihin vuonna 2016

Passing Five Logo

Arto "Arde" Mikkonen kertoo itse musiikillisen historiansa joka
liittyy, sekä Passing Five, että B&ot toimintaan:
"60-luku meni lähinnä hiekkalaatikolla rokatessa Lauttasaaressa ja Maunulassa
ensi kosketukset musaan tuli 60 luvulla Helsingin kaivohuoneella kun lapsimannekiinina (Aira Samulinin "rytmikkäät" varustettuina Lenan puodin vaatteilla) tuli siinä pöytien päällä taiteiltua (kun lapsityövoimaa sai käyttää).

70 luvulla asuimme Helsingin Laajasalossa ja alkoi myös aktiivisempi soittoharrastus, sain ekan sähkökitaran (Arian Lespaul) sellainen painava halkohan se oli mutta soittamaan piti päästä. kaveri opetti rock/blues kuviot ja siinä sitä sitten kompattiin eka ilta rockia ja bluesia niin että seuraavana aamuna oli sormet auki ja ranteet/sormet ihan loppu mutta fiilis oli mahtava, olihan "luotu/soitettu itse jotain" Yeah this is rock´n roll
Soittelu jatkui siten erilaisissa kokoonpanossa mm Claptonia, Dr Feelgoodia, henkkaa, Ten Years Afteria, Santanaa 70 luvun biisejä tms soitellessa.
Riparileirillä huomasin mikä vaikutus musalla oli. Siellä oli (anteeksi vaan) karmeita veisuja mitä laulettiin hartaasti "isosten" soittaessa akustisilla. Meikäläinenhän ei noista perustanut joten otin kitaran ja sovitin ne uusiksi (enemmän duuria mukaan ja tempot, rokkia kehiin eli tatsi uusiksi) noh porukka kyllä diggas ja sitten laulettiin niitä Arden tavalla, suksee oli mahtava. Pappi tuli sitten kiittelemään että nyt porukka laulelee niitä innostuneemmin/mielummin kun ovat enemmän tässä ajassa…
80- luvulla sitten aktivoiduttiin jälleen broidin kanssa (kosketin soittaja) ja kaikenlaista huttua (humpasta heviin soiteltiin erilaisissa tilaisuuksissa erilaisissa kokoonpanoissa) Naantali <-> Koria akselin eteläpuolella mm. Dragon soudussa, Inkoon teräsmieskisoissa, diplomaattien tenniskisoissa (nahka kärähti kaikilta ja kamat kävivät niin kuumana että YLE tuli läpi kajareista), kauppiaitten kesäjuhlissa, Karjaan taiteiden yössä, Aino Ackteen huvilalla taidenäyttelyssä, lukuisissa firmojen


Arto Mikkonen

Arde Mikkonen, Paul Reed Smith kitaroineen, soittaa nyt
Passing Fivessä, B&ot bändin lisäksi.


juhlissa (kesä ja joulujuhlissa, osastopippalot, teema juhlat ym ym) jopa kaupan avajaisissa juustotiskin, kylmätiskin vieressä tai kiinni siinä (arvatkaa tuliko kylmä, sormet kohmeessa vedettiin), häissä ja merkkipäivä juhlissa, kaikenlaisissa tilaisuuksissa.

90- luvulta tähän päivään homma on jatkunut samanlaisena ja soittokaveritin vakiintuivat (kaikilla soittokokemusta pitkältä ajalta ja soittavat aktiivisesti myös toisissa kokoonpanoissa). treenattiin biisejä periaatteella tanssittavaa rokkia/musaa balladeja, keskinopeata, rokkia, discoa, heviosastolta valittuja hyviä paloja jne. joten keikalle pysytään lähtemään lyhyelläkin varoitusajalla. Setti/biisivalíkoima enemmän kuin riittävä mistä löytyy tilaisuuteen kuin tilaisuuteen oikeat biisit/setit.
Viime ajat ollut vähän hiljaisempaa omien kokonpanojen (Signal ja Brother and Others) kanssa kaikkien kiireiden ohella joten on vapaata aikaa ja halu/tarve päästä soittamaan ja sattumien kautta Arden ja Passing Five tiet kohtasivatkin, Ardea kiinnosti 60 luvun biisit ja Passing Five oli soolokitaristia vailla, eikun jammailemaan Hannun kanssa ja siitä se sitten lähti…. historiaa kirjoitetaan nyt uudelleen (suorastaan "pelottavasti " yhteistä historiaa, ilmitulleine yhteisine taustoinemme)".

B&ot

Brothers and Others (B&ot) Bändi on soittanut yhdessä 90 luvulta saakka. B&ot.ssa periaatteena hauskanpitoa ja tanssittavaa musaa kaikille, ei kumminkaan varsinaista sävelradio/top40 touhua vaan helmet noukittuna musiikin historiasta, pääosin 60/70/80 luvulta. bändi keikkaillut firmojen juhlissa (tanssitavaa musaa kaikille) sekä kaikenlaisissa tilaisuuksissa, lämppärinä ym ym..
Passing Five eroaa B&ot bändistä "ennen kuulumattomalla" omalla musiikillaan. Siihen Arde antaa luovan panoksensa osallistumalla sovitukseen, varsinkin rakentamalla erinomaisia kitarasooloja.


Bändiin ja Artoon saa yhteyden:

Hannu Kuukkanen
040 720 6432
hannu.kuukkanen (ät) webcag.fi