ANIMAATIOT

Kun tutustut animaatioihin linkkien kautta, huomaa, että Firefox ei tue polkuanimaatioita. Samoin Netscape selain astuksia tulee muuttaa "selaa kuten Internet Explorer" "Display Page like Internet Explorer" asetukseen (View/Rendering Engine - valikossa). Valitan yhteensopivuusongelmaa joka on selainteknologioiden eriytymisen aiheuttama. 4.vesion selaimet tukivat polkuanimaatioita. 
 

 

Muurahainen on piirretty CorelDraw vektorieditorilla. Animointi on tuotettu Flash:illä GIF-pakka-animaatioksi. Sivu koottiin DreamWeaverilla hyödyntäen lisäksi polku-animointia. Animaation koko on 3 kt.

Hämähäkki on piirretty CorelDraw vektorieditorilla. Animointi on tuotettu Flash:illä GIF-pakka-animaatioksi. Sivu koottiin DreamWeaverilla hyödyntäen lisäksi polku-animointia. Animaation koko on 4 kt.Mehiläinen on piirretty CorelDraw vektorieditorilla. Animointi on tuotettu Flash:illä GIF-pakka-animaatioksi. Sivu koottiin DreamWeaverilla hyödyntäen lisäksi polku-animointia. Animaation koko on 5 kt.

Kaikki edelliset piirrokset ja animaatiot on tehnyt Hannu Kuukkanen

Kärpänen on tuotettu CorelDream3D editorilla. Animointi on tehty Flash:illä GIF-pakka-animaatioksi. Sivu koottiin DreamWeaverilla hyödyntäen lisäksi polku-animointia. 3D objekti mahdollistaa monipuolisemmat animaatiot pienemmällä työmäärällä. Animoitavan objektin laadun nostamiseen on mahdollista käyttää enemmän tuotantoaikaa. Animaation koko on 36 kt.

Kärpäsen perusdata on CorelDream3D:n 3D kuvagalleriasta. Sitä on käsitelty värien ja animaatioasentojen osalta. 3D käsittelyn ja animaation on tehnyt Hannu Kuukkanen


 

Leipuri on skannattu Jukka Veistolan Fazer Leipomoille tehdystä leipuritunnuksesta. Animointi tuotettu PhotoShopilla ja GifCon:illa GIF-pakka-animaatioksi.

Tämä animaatio on tuotettu aikana, jolloin verkon nopeus vaati kuvien huolellista optimointia (Web-paletti ja minimi värimäärät). Tämä animaatio "painaa" (tiedostokoko) 12 kilotavua.

Nykyisten verkossa nähtävien animaatioitten tiedostokoko saattaa olla satoja kilotavuja. Optimoinnilla olisi sijaa vielä tänäkin päivänä mutta siitä ei tunnuta kantavan suurtakaan huolta vaikka tuotanto-ohjelmistot tukevat sitä. Vastaanottajahan maksaa ja odottaa (jos odottaa). Animaato pelkässä viihedekäytössä voi painaa melkein mitä tahansa mutta viestinnän elementtinä sitä ei välttämättä haluta odotella.
Suurimmat virheet tehdään käyttöliittymäsuunnittelussa, jossa erikoisefektit saattavat olla jopa navigoinnin este. Missään tapauksessa käyttöliittymiä ei tule perustaa tekniikalle joka vaatii jonkin apuohjelman asentamista.

 
 

WWW-suunnittelu 
Pakkaussuunnittelu 
Hannu Kuukkanen 

E-mail to hannu.kuukkanen(@)webcag.fi