Hannu Kuukkanen siirtyi VTT:n erikoistutkijaksi 1.4.2000, tehtävinään: projektipäällikkyys kansallisissa ja EU-projektiessa. Erikoisalueina: WWW-mainonta ja käyttöliittymäsuunnittelu.

Kuukkasen projektipäällikkönä valmitelemia ja vetämiä, merkittävimpiä VTT:n projekteja:

 
Interiore.net

Interiore.net (Tekes kansallinen) oli ensimmäinen, kokonaan Kuukkasen, projektipäällikkönä vetämä projekti VTT:llä. Sitä edeltävä "Sisukauppa" oli jo miltei lopussa projekti. Interiore.net tuotti sisustusalan toimijoille yhteisen, semanttisen tuotetietomallin, joka mahdollistaa alan keskinäisen tiedonvaihdon ja olisi ollut eduksi alan yhteiselle myyntiportaalille. Portaali ei toteutunut..

XVisu
Kuvassa on meneillään Virtuaalikuvan ja todellisen objektin kohdistaminen.

XVISU projekti oli omarahoitteinen, VTT:n ensimmäinen Augmented Reality projekti. Projektissa kokeiltiin magneettikenttään perustuvaa lähipaikannustekniikkaa ja puhekomentokäyttöliittymää.
Demonstraatiossa Virtuaalikuva saatiin kohdistettua ja lukittua todellisen objektin päälle.
Nykyään kohdistus tehdään automaattisesti video- kameralla. (vertaa Dibidogs)

cadpipe

CADPIPE oli EU:n CRAFT rahoituksen projekti CAD tiedostojen nopeaan ja edulliseen tuotantoon tosiaikasta renderöintiä varten. Tällaista tiedostomuokkausta tarvitaan mm. tuotettaessa virtuaalitioja, tai yleensä kun kootaan useista CAD lähteistä tulevia objekteja yhteiseen esityskäyttöön.

Kuukkanen suunnitteli ja toteutti myös projektin verkkosivut ja projektin visuaalisen ilmeen. Kuva on verkkosivuilta

   
Hannu Kuukkanen jäi eläkkeelle VTT:ltä vuonna 2012

Lisää Hannu Kuukkasen projekteja>