WWW-SUUNNITTELU

Tämän sivuston kohderyhmäksi on määritelty:

1) www-alan opiskelijat: aloittelevat www-suunnittelijat ja graafikot

2) yritykset ja mainostoimistot jotka etsivät yhteistyökumppania joka pystyy tuottamaan järkevin perustein ja kohtuu kustannuksin ajanmukaisella ja yritykselle mielekkäällä päivitysteknologialla toimivan kaupallisesti orientoituneen (tai yrityksen muihin tavoitteisiin sitoutuvan) Web-sivuston sovittuun aikatauluun ja budjettiin pitäytyen. "Avaimet käteen" periaatteella tai muulla sovitulla konseptilla.

T ämä sivusto on tuotettu pikällä aikavälillä ja osa aineistoa on peräisin viime vuosituhannelta. Tästä syystä sivuston DHTML-osuus toimii tällä hetkellä uusimmista selainversioista vain Explorer selaimissa (yhteensopivuus taattiin 4. versioihin saakka). Sivujen koodia päivitetään yhteensopivammaksi.
(Tässä on yksi erinomainen käytännön esimerkki miksi navigointia ei voi perustaa "kikkailuille". Näitä animaatioita tai vastaavaa tekniikkaa, ei käytetty koskaan asiakkaan sivustoilla).

Polkuihin perustuvat animaatiot saa Netscape 8 versiossa toimimaan valitsemalla: View - RenderingEngine - Display page like Internet Explorer. Tällainen "epäyhteensopiva" scripti ei ole oikein asiakkaita kohtaan eikä mitenkään puolusteltavissa.

Käyttöliittymä noudattaa "kolmen klikkauksen" periaatetta = mahdollisimman nopeasti tarvittavaan tietoon.

Käyttöliittymä ei sisällä osioita, jotka vaatisivat erityis-applikaatioiden asennusta tai päivittämistä, uutta selainta tai yleensäkään ei sisällä rajoitteita sen käyttäjille (sisältö on optimoitu 800 x 600 näyttökokoon mutta sisältö on selattavissa eri kokoisissa näytöissä).

Tämä sivusto ei edusta sitä ajattelumaailmaa millä asiakasyritysten sivut on tuotettu. Jokainen yritys on oman kaltaisensa ja mitkään "trendi" -ratkaisut eivät välttämättä ole aina juuri niitä oikeita ratkaisuja. Jokaiselle yritykselle löytyy "se oikea" teknologia, sisältö ja ilme.

 

 

 

 

 

 

 

Hannu Kuukkasen siirryttyä VTT:n palvelukseen erkoistutkijaksi hän on jatkanut tutkimustyötä www-suunnitelun alueella lukuisissa kansallisissa ja kansaenvälisissä projekteissa.

VTT:n Internet suuntautuneita projekteja joissa Hannu Kuukkanen on ollut mukana projektipäällikkönä tai osallistunut erkoistutkijana:

Sisukauppa - tutkittiin suomalaisen sisustus- ja huonekaluteollisuuden mahdollisuuksia yhteisen verkkokaupan perustamiseen. Projekti johti listassa olevaan seuraavaan projektiin.

Interiore.net - Suomalaisen sisustus- ja huonekalualan yhteistoimintaportaalin mahdollistaminen XML teknologiaa ja tuotetietomalleja hyödyntäen. Projektin päätarkoituksena oli kehittää alalle yhteinen tuotetietomalli. Malli kehitettiin liittyen oksana rakennusteollisuuden "Talo" -luokitukseen.

Virike (ikääntyvien verkkopalvelut). Projektissa tutkittiin ikääntyvien ja aistirajioitteisten mahdollisuuksia hyödyntää verkkopalveluita.

Hyperfit - web-selain pohjainen verkkopalvelu ja matkapuhelinkäyttöinen palvelu jossa asiakas voi seurata terveellistä ruokavaliota esim. pomimalla päivittäistavarakaupassa EAN koodeja kamerakännykällä.Muutamia viihteellisiä DHTML esimerkkejä

 

 

 
 
Hannu Kuukkanen 
Palaute/Contact
In English


E-mail to hannu.kuukkanen(@)webcag.fi